Alla inlägg den 10 februari 2013

Av Marie-Louise - 10 februari 2013 11:36

Något som får mig att få gröna utslag i ruffen är kommentarer som : det är ditt ledarskap som brister,  om man bara har ett bra ledarskap så blir allt bra, det är bara att .....

Tänk om det vore så enkelt!!!!

Dessa uttlanden visar i mitt tycke på att man är väldigt enkelspårig och inte har så djupa kunskaper.Om man nu ska prata om ledarskap så behöver man identifiera vad man menar med detta för att vara på samma plan i diskussionen, eftersom ämnet ledarskap innehåller så många olika tolkningar. Nästan lika många tolkningar som det finns hundägare!

 I början av min hundkarrär så använde jag mig nog av dessa typer av uttalanden men en vacker röd cattledog vid namn Kessie eller även känd som monsterbebisen såg till att jag var tvungen att vidag mina vyer och inhämta mera, mycket mera kunskaper vad gäller hundar. Livet med Kessie var en utmaning och som min vän Gunilla sa : Det blir aldrig långtråkigt med Kessie i närheten. Jag slet mitt hår och grät men jag har Kessie att tacka för de kunskaper jag idag har om hundar och hundträning. Jag har blivit mera ödmjuk vad gäller hundträning och ser det utifrån hundens synvinkel och framförallt ställer jag frågan Varför?  Varför gör hunden ditt eller datt? Varför vill hunden inte göra ditt eller datt? Jag har lärt mig att svaret på dessa varför frågor inte är enkla eller självklara. Och för mig är svaret INTE brist på ledarskap, det är inte så enkelt.

För intresserade läsare så kastar jag in två boktips i ämnet : Barry Eaton  Dominans och ledarskap fakta eller fantasi ?   Kenth Svartberg  Bra relation.  Båda mycket läsvärda.

Nedan en bild på min vackra vackra Kessie!!!!

 



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards