Alla inlägg under maj 2009

Av Marie-Louise - 17 maj 2009 22:04

I går kväll kom min kollega A-S hit och vi käkade middag och kollade melodifestivalen. Det var en hel del bra bidrag men vissa, ja ska man skratta eller gråta.

Har haft en bra söndag

For iväg ut på värmdö på förmiddagen och träffade min kunsin A som bor där med man och barn. Vi fikade och tog sedan en härlig promenad. Vi försökte få Sirrah att bada men se de tyckte inte hon var någon trevlig idee. Efter en stund så gick hon i alla fall ut och hämtade en pinne jag kasta i men bara om den låg så att vattnet inte gick högre en till hasen. Låg pinnen längre ut så fick den allt ligga kvar.

Nu väntar en kort arbetsvecka och sedan bär det av på sök läger för Sirrah och mig. Det skall bli så kul. Hoppas att Sirrah tycker det samma.

Av Marie-Louise - 16 maj 2009 23:09

Som jag tidigare skrivit är jag mycket förtjust i att läsa deckare så nu kommer ännu ett tips på en bra deckare.

Mörker ta min hand av Dennis Lehane.

Lehane skildrar våldet och korruptionens fula nuna på ett blodigt och grymt sätt. I denna bok skriver han om deckar paret Mc Kensie och Gennaros jakt på en hänsynslös seriemördare med en böjelse för att tillfoga sin offer offatbar smärta innan han avslutar deras liv. Själv kommer jag på mig att sitta och heja på Mc Kensies psykopat kompis Bubba Rosgowski när han spöar skien ur några skurkar för att få dem att lämna information.

Spännnde och blodig läsning kanske något för soliga dagar på stranden eller i hängmattan???

Av Marie-Louise - 13 maj 2009 15:46

Min svenska favorit tv serie är alla kategorier Karin Mannheimers Svenska hjärtan.

Den är helt underbar. En favortit scen när Torsten får reda på att Elisabeth har en affär med grannen Henrik och i sin frustration tar ut gräsklipparen och börjar klippa gräset. Till saken hör att det är nyårsafton och klockan är efter tolv på natten. Helt underbart. Solveig Ternströms porträtt av den uttråkade hemmafrun Elisabeth är fantastiskt.

Denna serier är så träffsäker i sin svenshet att det är lite äckligt.  Karin Mannheimer har verkligen hittat de svenskaste av svenska i radhusområdet med alla trevliga sammankomster, fester och grannsamverkanpå gott och ont.

Det är inte så många i min bekanskapskrets (typ ingen) som förstod/förstår det geniala och underbara i denna serie. Så min lycka var total när jag träffade min kompis Helen när vi pluggade på Strömsholm och det visade sig att hon var lika tagen av denna fantastiska serie som jag var.Vi två var de enda (vi var ca 15 i vårat hus) som satt klistrade vid tv:n den kväll  som det var svenska hjärtan. Ingen annan vågade ens andas om att de ville titta på något annat den tiden. De visste nog att Helen och jag med gemensam kraft skulle slåss och då menar jag bokstavligen slåss för att få se Svenska hjärtan.

Har ni andra som är inne och läser någon svensk favorit serie??

Av Marie-Louise - 12 maj 2009 17:54

Oj oj oj!!!

I dag försökte jag mig på att klippa på Sirrahs öron. Det blev katastrof fult!! Tur att jag inte har någon inbokad tfäff med U-C på ett tag. Hon skulle ja jag vet inte vad hon skulle göra. Jag hoppas att jag kan gå en klippkurs till hösten och få lära mig grunderna så att jag kan underhålls klippa mellan fin klippningarna som jag med varm hand överlåter till U-C. Som tur är har jag ingen kamera just nu så ni slipper se bilder på eländet jag ställt till med.

Ja ja det är ju bara päls så det växer ju ut igen.


Är fortfarnde rossligt och hostig. Det är jobbigast på natten när jag vaknar av att det och piper och väser i luftrören när jag andas. Hoppas att det vänder snart.

Av Marie-Louise - 10 maj 2009 17:41

I dag är en trist dag. Vaknade under natten med ont i halsen och äcklig slemmig hosta: Fy bubblan.

ha tagit det lungt hela dagen och avbokat en födelsedags fest då jag känner mig mosig som bara attan.

Jg har verkligen INTE tid att vara sjuk nu!!!

Av Marie-Louise - 9 maj 2009 17:31

 Dagen började med att jag ringde till min vän C som jag mötte i skogen i fredags. Jätte kul att prata med henne efter så lång tid.

Sen for jag och Frida i väg och spårade med hundarna. Det var första gången jag la spår tilla Sirrah.

Först la jag ett spår som var ca 30 meter och det fick bara ligga ca 20 min sen släppte jag på henne. Först var hon lite tveksam och stannade och vände sig om och bad om lite hjälp men jag hade is i magen och efter en lite stund så sänkte hon nosen och fortsattae framåt. Duktig tös!! När vi kom till slutet så var honinte alls intresserad av sin pipis som låg där hon ville spåra mera.

Sen la jag ett spårtill Fridas Ambra. Det var ca 200 meter med två apporter ochnågra vinklar.

Efter att vi lagt alla spår tog vioss en liten fika paus för att spåren skulle få ligga till sig lite. Frida bjöd på kanon god hem gjord princesstårta. Smaskens!

Efter fikat la jag ett spår till som Sirrah gick efter ca 30 min och hon var super duktig och spårade mycket noggrant.

När spår övningarna var avslutade for jag direkt hem till Efwa då vi skulle vidare till Efwas syster för en grillkväll. En trevlig kväll trots att vi inte kunde sitta ute då det blåste som bara attan. Vi åt gott och pratade massor.

Vi var ett helt gäng med tjejer.

Av Marie-Louise - 8 maj 2009 19:16

Äntligen fredag. En lugn dag på jobbet. Årskurs 9 jobbade med sin musikal som de skall spela i slutet av maj. Spännande.

Efter jobbet åkte jag hem till Efwa och blev genast satt i jobb. Efwa skall ha blodpårskurs i helgen, så vi for runt och letade efter blod och lämpliga hinkar. Efter våran shopping runda så åkte vi till stallet för att köra med Venar. Sirrah fick hänga med men hon var inte riktigt på humör så hon fick åka i vagnen mesta av tiden. När vi är på väg hem så möter vi en ryttare och döm av min förvåning när det visar sig vara en gammal kompis till mig som jag inte pratat med på ett par år. Va???  Så roligt!!!  Vi jobbade tillsammans på Vängsjöbergs stuteri i Gottröra för en massa år sedan.

Vi bytte tele nr så nu skall jag ringa henne det skall bli kul att prata och träffas.

Av Marie-Louise - 7 maj 2009 15:27

Jag gillar verkligen att jobba med ungdomar. De är ofta spontana och direkta. Idag under en no-lektion med årskurs 9 så fälldes några roande och lite oroande kommentarer.

Vi hålle just nu på att läsa ekologi och för den oinvigde så handlar det om samspelet i naturen mella tex växter och djur. Eleverna sitter och läser och plötsligt säger en elev

-Är sork en fågel???

-Va???!! Nej det är en gnagare svarar jag.

-Jaha ja här här ju en bild. hihhi Jag menar nog stork. (eleven)

-Ja stork är en fågel svarar jag.

Det går en stund till och alla läser. Några börjar intresserat att titta på en torso som visar människans inre organ.

-Aha hjärnan sitter nära huvudet säger en elev plötslig.

-Vaa? Ja den sitter i huvudet svarar jag.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15
16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards