Alla inlägg under april 2009

Av Marie-Louise - 9 april 2009 09:23

Nu lyckades jag med bilden på min princessa!!

Av Marie-Louise - 9 april 2009 09:21

Ja vi ska se om det går eller rättare sagt om jag kan lägga upp bilder i bloggen. Om det funkar så kommer en bild på min underbara lilla Sirrah.

Av Marie-Louise - 7 april 2009 10:14

 Först vill jag bara säga att det är kul att få lite kommentarer i bloggen.

Såg reprisen på uppdrag granskning om ovtcharkan. Oj oj! Jag har länge sagt att de hundar om jag mest respekt för (till och med rädd fö ) är bergs- och herdehundarna. En pitbull är en fis i rymden i jämförelse med dessa stora och svårt tolkade hundar.

En hund som sedan länge är avlad för att arbeta själv och inte ha något samarbete med människor blir lätt en farlig hund. Den skall själv ta hand om rovdjur och försvara boskapen.

 Jag kan hållamed om att valparn är ursöta som små kramgoda teddybjörnar och de vuxna hundarn är majestätiska och vackra.  Vill vi verkligen ha dessa hundar i vårat samhälle?

Här kan man ju inte snacka om ägar problem i samma utsträckning som när det gäller pitbull. Här blev ju ägarna själva utsatta.

Jag brukar inte tycka att rasförbud är en bra lösning men det är kanske något att fundera på när det gäller flera av bergs- och herdehundarna för detta gäller ju inte bara ovtcharkorna.


Av Marie-Louise - 5 april 2009 16:07

Denna gång blir det boken Berlinerpopplarna av Anne B Ragde. Denna bok började jag att  lyssna på av en slump och blev helt såld. Den utspelar sig i Norge och är en familjeberättelse med mycket sorg  men också  värme och svart humor. Den beskrive hur lögner kan få enorma konsekvenser fast de berättades  med de bästa intensioner.

Boken gick även som tv-serie runt jul och jag blev oerhört besviken. Den blev aldeles för mörk och tragisk. I boken är det väldigt mycket inre tankar och funderingar hos de inblandade och detta är tyvärr svårt att förmedla på tv så historien blir rumphuggen  som tv-serie tycker jag.

Det finns en fortsättning som heter Ermitkräftorna. Den är inte riktigt lika bra som Berlinerpopplarna men klart läsvärd.

Av Marie-Louise - 4 april 2009 15:02

Härligt väder sol och varmt.

I dag på valpkursen fortsatte vi att jobba med lösträningen. All jobbade på bra. Några har varit lite nervösa för att släppa sin vovvarna men de har jobbat på bra och deras självförtroende har ökat massor sen de började på kursen. Jätte kul att se. L o Sirrah jobbade mycket bra och Sirrah lyssnar bättre och bättre på L.

Eftermiddagen spenderades med lite shopping och med min vän Efwa.


Jag har ännnntligen fått min nya bil!!!! Den är ny ny. Wow!!! En jätte gullig liten  blå Nissan Kubistar. Jag var lite oroligt för hur det skulle gå att köra manuell växel då min volvo är automat. Men det gick kanon bra. Skall försöka tubba Efwa till att ta kort så kan jag lägga ut här och visa pärlan.

Av Marie-Louise - 2 april 2009 20:39

Min goda vän Efwa och jag var och handlade inför en middag och när vi som bäst går där bland hyllorna och små gnabbas och tykar varndra dyker Efwas syster S upp. Stannar och pratar en stund och går sedan vidare. Efwa o jag far hem till henne och lagar en god middag. Någon dag senare träffar vi syster S igen och då säger hon med ett skratt

- När jag hörde er i affären härom dagen så lät ni som om ni var gifta!!!


När jag var hos vett med Sirrah för att kolla hennes tand inför op var Efwa med mig.

När vi kliver in till vett så börjar hon att titta på Sirrah och prata. Hon vänder sig nästan uterslutande till mig när hon pratar. När vi bestämmer att hon skall skära bort lite tandkött på Sirra och säger att det skall ske på måndag så säger Efwa spontant

-Va bra jag är ledig då.

Jag håller med.

Efter den kommentaren så vänder sig vett nu till oss båda när hon pratar. Efter en stund går vett ut för att hämnta något.

Då tittar jag och Efwa på varndra och börjar skratta.

Tror sjutton att folk uppfattar oss som "gifta" när vi nästan fyller i varndras meningar.

Ler och långhalm.

Så man kan säga att jag är gift fast jag inte är gift.

Av Marie-Louise - 1 april 2009 13:54

Idag har varit en hektisk dag på jobbet. Vi har temavecka och alla grupper skulle skriv ut sin turist broschyrer. Gissa om det var kö till skrivarna och kopieringsapparaterna. Men alla lyckades till slut få ut sin arbeten. imorgon skall vi ha statsvandring. Det sklall bli spännande att se va eleverna har åstadkommit.

Sirrah  var hemma och blev hämtad av Efwa vid 13-tiden. Det är tur att jag har en så bra vän i Efwa . Hon ställer upp i vått och torrt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards